Svete maše!

Torek, četrtek in sobota:
ob 18. oz. 19. uri

ob nedeljah:
ob 8.00. in ob 11. uri ter ob 14. uri pobožnost

prazniki med tednom:
ob 8. in 18. oz 19. uri

Oznanila za 33. nedeljo med letom

 

Urnik verouka

Razred Dan Ura Verouk bo vodil
1. TOREK 16.15 ga. Milena Štefe
2. SREDA 16.15 g. župnik
3. TOREK 15.30 ga. Milena Štefe
4. TOREK 14.00 ga. Milena Štefe
5. PONEDELJEK 17.00 g. Ernest Porenta
6. TOREK 14.45 ga. Milena Štefe
7. SREDA 14.30 g. župnik
8. SREDA 15.30 g. župnik
9. PONEDELJEK 16.00 g. Janez Porenta

Uporaba mask v cerkvah od danes spet obvezna

Od današnjega prazničnega četrtka, 25. junija 2020, naprej je, kot so skladno z vladnimi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije novega koronavirusa odločili slovenski škofje ordinariji, ponovno obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih. To še posebej velja za cerkve, kapele, pisarne, veroučne prostore … Odločitev velja do preklica.

Kot je obvestila Slovenska škofovska konferenca, se s tem odlokom smiselno spreminjajo Navodila v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije, ki so v veljavi od prvega dne junija. Navodila so spremenjena v naslednji (prvi) točki:

Foto: Tatjana Splichal/Družina

 

b) Vsak, ki vstopi v cerkev, je samo odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, kot velja tudi za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra (to ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva).

d) Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske.

g) Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke.

Škofje ordinariji duhovnike prosijo, naj na oglasnih deskah in župnijskih spletnih straneh primerno obvestijo vernike o obvezni nošnji mask.