Svete maše!

Torek, četrtek in sobota:
ob 18. oz. 19. uri

ob nedeljah:
ob 8.00. in ob 11. uri ter ob 14. uri pobožnost

prazniki med tednom:
ob 8. in 18. oz 19. uri

Vpis k verouku

Starše veroučencev vseh razredov vabim, da vpišete svoje otroke k verouku. Na spletni strani župnije dobite veroučno vpisnico 2020/2021. Izpolnite jo že doma. Za vpis k verouku bom na voljo v sredo, 2. septembra, od 15. do 18. ure ter v petek, 4. septembra, od 15. do 18. ure. Takrat boste lahko dobili tudi veroučne pripomočke. Pri vpisu v prvi razred je za tiste otroke, ki niso bili krščeni tukaj, potreben krstni list, ki ga izda župnija, kjer je bil otrok krščen. Poleg stroškov za učbenike ste starši povabljeni, da prispevate tudi prispevek za katehezo, ki vključuje stroške ogrevanja, vzdrževanja veroučnih prostorov, material za katehezo, honorar za katehistinjo. Ta prispevek je enoten v vseh župnijah naše dekanije in sicer: 25 € za prvega otroka, za drugega 15 € in za tretjega 10 €. K vpisu prinesite tudi veroučna spričevala. Verouk bomo začeli v tednu po 6. septembru. V nedeljo, 6. septembra, pa bomo pri maši ob 11. uri prosili za blagoslov v novem šolskem in pastoralnem letu.

Veroučna prijavnica

 

URNIK VEROUKA ZA LETO 2020 – 2021

Razred Dan Ura Verouk bo vodil
1. TOREK 16.15 ga. Milena Štefe
2. SREDA 16.15 g. župnik
3. TOREK 15.30 ga. Milena Štefe
4. TOREK 14.00 ga. Milena Štefe
5. PONEDELJEK 17.00 g. Ernest Porenta
6. TOREK 14.45 ga. Milena Štefe
7. SREDA 14.30 g. župnik
8. SREDA 15.30 g. župnik
9. PONEDELJEK 16.00 g. Janez Porenta
Ker imamo vsi kateheti še vrsto drugih obveznosti, je letos zelo malo možnosti spreminjanja urnika verouka. Skušajte druge dejavnosti prilagoditi in uskladiti tako da bo čas tudi za verouk.

 

VEROUČNI PRIPOMOČKI

1 BOŽJI OTROK SEM zvezek 10,50
2 PRAZNUJEMO Z JEZUSOM (katek. z zvezkom) zvezek 10,50
3 KRISTJANI PRAZNUJEMO SKUPAJ zvezek 10,00
4 POT V SREČNO ŽIVLJENJE knjiga 8,50
    zvezek 6,00
5 ZNAMENJA NA POTI K BOGU knjiga 8,50
    zvezek 6,00
6 SKUPAJ V NOVI SVET knjiga 8,50
    zvezek 6,00
7   navadni zvezek  
8   navadni zvezek  
9   navadni zvezek  


VABILA IN SPODBUDE ZA VEROUČNO LETO 2020//2021

Beseda staršem

Starši ste prvi poklicani, da verodostojno pričate o svoji veri in krščanskem upanju. Tako bo Kristusovo oznanilo, ki ga morajo starši posredovati otrokom, ne samo neka kulturna dediščina, ampak trajno delovanje Božje milosti, ki kliče človeka k osebnemu odgovoru. Le osebni odnos s Kristusom oblikuje in spreminja naše življenje. Starši ste prvi kateheti. Verouk in druge dejavnosti povezane z župnijo so le nadgradnja.

Za posredovanje vere mlajšim rodovom ni dovolj le pošiljati otroke k verouku. Odločilno je, kako družina živi in »diha«, odnos s troedinim Bogom, ki se kaže v celotnem življenju. Osebna in družinska molitev, redna nedeljska in praznična sv. maša, pogosta sv. spoved so nam nujna pomoč za oblikovanje našega celotnega življenja po veri. Papež Frančišek nas spodbuja, naj si v družinah »organiziramo priložnosti za molitev, kajti družina, ki skupaj moli, ostane skupaj«. Po molitvi, sv. maši, pogosti sv. spovedi Jezus postaja tisti, ki povezuje in razsvetljuje celotno družinsko življenje. »Vsak dan naj bo nekaj minut za Gospoda, da mu skupaj povemo stvari, ki nam povzročajo skrbi, ga prosimo za tisto, kar potrebujemo, si od Njega izprosimo pomoč, da bi mogli ljubiti in da se mu zahvalimo za življenje in dobre stvari.« (Radost ljubezni 318).

Spodbude za veroučence

  • Poleg rednega verouka so otroci lepo povabljeni, da se aktivno vključijo v življenje župnije kot ministranti, pevci v otroškem pevskem zboru in drugih različnih dogodkih župnijskega življenja: oktobrska rožnovenska pobožnost, , devetdnevnica pred božičem, križev pot v postu, šmarnična pobožnost, branje beril in prošenj pri bogoslužju …
  • Spoved veroučencev (od 3. razreda naprej) bo na začetku in koncu veroučnega leta ter pred največjima praznikoma, veliko nočjo in božičem organizirana v okviru veroučnih ur. Vendar je spoved za posameznike priporočena tudi izven organizirane spovedi pri veroučnih urah.
  • Veroučenci 7. in 8. razreda se bodo v prihodnjih dveh letih pripravljali na prejem zakramenta sv. birme.
  • Tudi tisti, ki ste bili letos pri birmi (9. razred), ste lepo povabljeni k srečanjem, ki jih bo pripravljal g. Janez.